Logo
Címlap
Alapító tagok
Célkitűzések
Aktivitások
Sajtó
Kapcsolat
 
 
 
 

Meghívó

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

Az Alapítvány kuratóriuma még 2015. május 18-án, az akkori záróülésen döntött arról, hogy „Ments meg egy életet” címmel programot indít. A z aktivitás fő célkitűzése, hogy az Alapítvány szervezésében és irányításával 17-18 éves középiskolai diákok képzést kapjanak az újraélesztésről. Első lépésben a szolnoki középiskolák diákjai számára terveztünk előadásokat a hirtelen szívhalálról, alapvető újraélesztési ismeretekről, a laikus félautomata defibrillátorok használatáról.

2015 decemberében sikerült megállapodni a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnázium vezetőségével a képzés menetéről. 2016. februárban a tanároknak, március 10-én és 17-én a diákoknak részletes elméleti és gyakorlati képzést tartottunk. A programba kezdettől fogva bevontuk az Országos Mentő Szolgálat munkatársait is. Az OMSZ-os kollégákat nehézség nélkül sikerült meggyőznünk törekvéseinkről, céljainkról. Jó szívvel, támogatóan fogadták megkeresésünket. Kardos József vezető mentőtiszttől felbecsülhetetlen segítséget kaptunk. Mind az elméleti, mind a gyakorlati képzésben aktívan részt vett, több alkalommal professzionális szintű oktatást tartott.

A program csúcspontja a 2016. május 18-án, széles nyilvánosság bevonásával a Jendrassik György Szakgimnázium nagy előadótermében megtartott továbbképző előadás, újraélesztési bemutató volt. Az eseményen részt vett Szalay Ferenc polgármester úr, aki az M1 közszolgálati csatornán élő közvetítésben számolt be az Alapítvány kezdeményezéséről és a programról. A helyi sajtó másnap címlapon, nagy terjedelemben, képekkel illusztrálva számolt be az eseményről.

Alapítványunk a rendezvényt követően megbeszélést folytatott az iskola vezetőivel, polgármester úrral és megállapodott a program lehetséges jövőbeli folytatásáról.

Dr. Herczeg Béla

titkár

Szolnok Szívügyünk Alapítvány

Sajtó megjelenések

Újságcikk:

Új Néplap - 2016.05.20. - Teljes cikk letöltése pdf formátumban ( 241 kB ) ITT

press

Galéria

DSC_6519.jpg DSC_6521.jpg DSC_6528.jpg DSC_6530.jpg DSC_6531.jpg
Logo