Logo
Köszöntő
Információk
Helyszín
Programok
Kiállítóknak
Regisztráció
Szívügyünk

KÖSZÖNTŐ - MEGHÍVÓ

elménykonferencia
Dr. Herczeg Béla

Dr. Herczeg Béla

titkár

Szolnok Szívügyünk Alapítvány

„SZOLNOK HAZAVÁR”

Tisztelt Kollégák! Kedves Barátaim!

A Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága nevében tisztelettel meghívjuk Önt a XX. Szolnoki Kardiológiai Nap tudományos szakmai konferenciára!

Ebben az esztendőben a Szolnok Szívügyünk Alapítvány történetének nevezetes forduló pontjához ért. Ebben az évben ünnepeljük alapításunk huszadik születésnapját. Ez egyben azt is jelenti, hogy ebben az évben rendezzük meg jubileumi XX. Szolnoki Kardiológiai Nap tudományos szakmai konferenciánkat.

Különleges, meg nem ismétlődő alkalom lesz a mostani. A huszadik jubileumi évforduló alkalmából különleges helyszínnel és különleges tartalommal igyekszünk meglepni a reményeink szerint minél nagyobb létszámú, érdeklődő szakmai közönséget.

A különlegességet elsősorban a konferencia helyszíne jelenti majd. Az Alapítvány olyan helyszínt keresett, amely turisztikai szempontból is vonzó és érdekes lehet. Választásunk Szolnok város legjelentősebb turisztikai, történeti látványosságára, ill. nevezetességére, a Szolnok RepTár repüléstörténeti múzeumra esett. Az embert ősidők óta foglalkoztatja a repülés. A repülés a madarak repüléséhez hasonlóan a szabadság szimbóluma is egyben. Ikarosz ötezer éves ó-görög mítosza is erre utal. Nyilván az sem véletlen, hogy Főnix, Phoenix az újjászületés, a szabadság szimbólummá vált másik mitológiai alak szintén madárként jelenik meg. Ki ne álmodott volna arról, hogy repül? E vágy megvalósításának története az emberi fantázia ötvöződése a tudománnyal.

A Szolnoki RepTár múzeum méltó módon mutatja be a magyar repülés történetét, egyszersmind a magyar alkotó elme kiválóságát. Megnyitása óta országos szinten is jelentős nevezetességnek számít. Évszaktól függetlenül, szinte folyamatosan magas a látogatottsága és kiemelkedően magas iránta az érdeklődés.

Itt lesznek tehát az előadások, a kiállítás, a fogadások, az ünnepi műsor is.

A Szolnoki Kardiológiai Centrum szeretne hozzájárulni a magyar kardiológiai ellátás egészéhez, fejlődéséhez. Szeretnénk gyarapítani tudásunkat, előre tekintve látni, láttatni a jövő feladatait. Ezért is kértük, hívtuk meg mind a négy orvostudományi egyetem jeles képviselőit, így is szélesítve velük együttműködésünket. Elsősorban a konferencia jubileumi, ünnepi jelentőségét szeretnénk kihangsúlyozni, megjelenítve azt a szakmai munkát, amit a Szolnoki Kardiológiai Centrum az elmúlt húsz évben a betegellátás érdekében a régióban elvégzett. Szeretnénk látványos turisztikai programot kínálni a látogatóknak, néhány meglepetésszerű attrakcióval kiemelve.

A szervezőbizottság nevében szeretném reményemet kifejezni, hogy sikerül felkelteni az érdeklődésüket, hogy a régió minél több kórháza, centruma képviselteti magát konferenciánkon, eljön és hasznosnak találja majd a Szolnokon eltöltött három napot.

Minden orvos kollégára és szakdolgozóra számítunk!

Szolnok, 2019. január havában

Dr. Herczeg Béla

Szolnok Szívügyünk Alapítvány

Logo