Logo
Köszöntő
Információk
Helyszín
Programok
Kiállítóknak
Regisztráció
Szívügyünk
Polgármesteri köszöntő
Helyszín RepTár
Szállás
Fotók Szolnokról

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Szalay Ferenc foto

Szalay Ferenc

Szolnok város Polgármestere

Kedves Vendégünk!

Nagyon sok szeretettel köszöntöm Önt Szolnok város önkormányzatának nevében. Megtisztelő, hogy egy ilyen rangos szakmai konferencián köszönthetem.

A kardiológia az orvostudományok egyik rendkívül fontos területe, s talán ezért is rendkívül fontos, hogy Szolnokon immár húsz esztendeje működik igen kiválóan a Szívügyünk Szolnok Alapítvány.

Polgármesterként kiemelten fontosnak tartom, hogy itt városunkban a lehető legtöbb területen megkaphassuk a legmagasabb szintű ellátást. A kardiológia különösen érzékeny terület, a legtöbb ember, ha másért nem is, de a magas vérnyomás miatt találkozik az itt dolgozó szakemberekkel. A Hetényi Géza megyei kórházban dr. Herczeg Béla vezetésével magas szintű szakmai munkát végeznek a kiváló orvosok.

A Szívügyünk Szolnok Alapítvány pontosan abban segít, hogy a kardiológiai ellátáshoz a lehető legmodernebb eszközök álljanak a kórház rendelkezésére. Az elmúlt két évtizedben többtíz millió forintnyi orvosi műszerrel támogatták a megyei gyógyászatot, amiért köszönettel tartozunk!

A konferencia helyszínéül hazánk és Közép-Európa egyik legkülönlegesebb múzeumát, a RepTárat választottuk. Ez az egyedülálló helyszín jelentős történelmi események szemtanúja volt, hiszen főépülete indóházként fogadta 1847. szeptember 1-én Pestről érkező vonatot. Ide érkezett Kossuth Lajos toborozni a szabadságharc katonáit, s Szolnokig vonattal jött az osztrák seregek elől menekülő magyar kormány, hogy aztán Debrecenbe már társzekerekkel utazzon tovább.

Ez a Szolnok múltjában jelentős helyszín igazán méltó a rangos konferenciához, s egyben tökéletes arra, hogy kikapcsolódást is nyújtson Önöknek a szakmai tanácskozások között.

Biztos vagyok benne, hogy a Szívügyünk Szolnok Alapítvány kiváló házigazdája lesz a rendezvénynek! Remélem, a városunkban tapasztaltak a konferencia résztvevői közül sokakat visszacsábít Szolnokra!

Üdvözlettel:

Szalay Ferenc

Logo