Logo
Címlap
Alapító tagok
Célkitűzések
Aktivitások
Sajtó
Kapcsolat

Alapító tagok

Szabó József (Kuratórium elnöke)
Szabó József (Kuratórium elnöke)

"A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórházzal és annak Kardiológiai Osztályával az 1980-as évek második felében kerültem kapcsolatba: 1984-től, mint törökszentmiklósi református lelkész, betegeinket látogattam a kórházban.

A rendszerváltozás után, mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés tisztségviselője, még közelebbi kapcsolatba kerültem a kórházzal. Ebben az időben a Kardiológia Osztály "számkivetettségben" működött az ún. "Tüdőkórházban". Minden komolyabb vizsgálat érdekében el kellett szállítani a betegeket a kórház központi épületébe. Aki ezeket az utazásokat kibírta, annál többé már nem kellett terheléses vizsgálatokat végezni.

Rendkívül nagy feladat volt a Kardiológiai Osztály megfelelő elhelyezésének és műszerezettségének a megoldása. Ebben a feladatban már Alapítványunk is aktívan részt vett, ugyanis 1996-ban magam is a Kardiológiai Osztály betege lettem, ahol nem csak ismeretséget, hanem a mai napig tartó jó barátságot kötöttem Herczeg Béla Főorvos Úrral. A Jóistennek adunk hálát azért, hogy az ő vezetésével a szolnoki Kardiológiai Osztály ilyen hatalmas fejlődésen mehetett keresztül. Örömmel emlékezünk vissza az Alapítványunk által szervezett sok-sok továbbképzésre és konferenciára, amelyek országszerte ismertté tették munkánkat."

Munkahelyek:
1976-1977 Sárospataki Tudományos Gyűjtemények, tudományos munkatárs
1977-1980 Debreceni Református Kollégium, lelkész-könyvtáros
1980-1984 Református Lelkész, Hajdúsámson
1984- Református Lelkész Törökszentmiklós
1994-2002 Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat alelnöke
Iskolai végzettség:
• Hittudományi Egyetem
• ELTE Bölcsészettudományi Kar
Dr. Herczeg Béla  (Kuratórium titkára)
Dr. Herczeg Béla (Kuratórium titkára)

"Életem a kardiológia. Első éves medikus koromtól kezdve tudatosan készültem erre. Szolnok ugyan nem a szülővárosom és a város választása kevésbé volt tudatos, de mikor Milánóból az ösztöndíjam befejeztével hazatértem, teljesen világos volt, hogy itt van "dolgom" nem máshol. Ezt a feladatot itt kell teljesítenem, itt kell megméretnem magam.

1999. januárban barátaimmal megalapítottuk az Alapítványt, célunk a szív és érrendszeri betegségben szenvedők ellátásának javítása, a gyógyítás színvonalának jobbítása elsősorban a megyében, kiterjesztve most már a tágabb régióban.

2013. február 1-én megalakult a Szolnoki Kardiológiai Centrum III. -as progresszívitási szinten, a szívsebészeten kívül a legmagasabb színvonalon látjuk el a régió kardiológiai betegeit."

Munkahelyek:
1980- Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház
1992: San Donato, Edmundo Malan Szívsebészeti Központ,
Milánó (tudományos ösztöndíj)
1998.12.01- Kardiológiai Osztály, osztályvezető főorvos
Iskolai végzettség:
• Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Budapest
Dr. Hoksári László
Dr. Hoksári László

"Háziorvosként naponta szembesültem a magas-vérnyomás betegség súlyos szövődményeivel és a szívinfarktus rémével. Herczeg Béla Főorvos Úr hívó szavára azonnal úgy éreztem, a Szívügyünk Szolnok Alapítvány céljaival azonosulni tudok és azok megvalósításáért szívesen dolgozok."

Munkahelyek:
1979 - 1986 MÁV Kórház Sebészeti Osztály, Szolnok
MÁV Kórház Traumatológiai Osztály, Szolnok
1987- háziorvos, Szolnok
Iskolai végzettség:
• Orvostudományi Egyetem, Szeged
• sebész szakorvos - 1983
• általános orvostan szakvizsga - 1992
Vörös Miklós
Vörös Miklós

"A szolnoki Hetényi Kórházzal és annak Kardiológiai Osztályával kényszerű ismeretséget 1997-ben kötöttem egy hirtelen reám zúdult betegség miatt. Ennek során ismertem meg az Osztály kiváló Főorvosát – az egészségemet visszanyerni segítő – Herczeg Béla doktort. Felkérése, hogy a kardiológiai ellátást segítendő, alapítványt hozzunk létre, megtisztelőnek éreztem és a mai napig nagy tisztesség ez nekem. Remek érzés, hogy a munkánk eredményeképpen is, egyre többen európai szintű ellátásban részesülhetnek a megyei kórház kardiológiáján."

Munkahelyek:
1975-1976 Képcsarnok Vállalat
1976-1977 Hetényi Géza Kórház
1977-2001 Szolnoki Rendőrkapitányság
2002-2006 Magyar Országgyűlés
2006- Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
Iskolai végzettség:
• Rendőrtiszti Főiskola, Bűnügyi szak
Líber Árpád
Líber Árpád

2012. szeptembere óta az Alapítvány tiszteletbeli elnöke. A kuratórium döntése alapján az alapítói jogokat Dr. Herczeg Bélának adta át.

Logo